Γκουρτζίεφ Γ. Ι.
- Όλα και τα Πάντα (Ιστορίες του Βεελζεβούλ στον Εγγονό του)
- Η Ζωή είναι Πραγματική Μόνον Όταν "Είμαι"
- Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους
- Απόψεις από τον Κόσμο του Πραγματικού: Ο Γκουρτζίεφ Μιλά στους Μαθητές του

Ουσπένσκι Π.
- Αναζητώντας τον Κόσμο του Θαυμαστού

Μπένετ Τζ. & Νικόλ Μ.
- Εργασία στον Εαυτό

Νοτ Στ.
- Διδασκαλίες του Γκουρτζίεφ (μτφ. Κέντρο Γκουρτζίεφ) - Εκδόσεις Αρχέτυπο

Ο Τσαρλς Στάνλεϊ Νοτ (1887-1978), υπήρξε ένας από τους στενούς μαθητές του Γκουρτζίεφ. Στο βιβλίο αυτό - που αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη καταγραφή της περιόδου 1920-1930, που ο Γκουρτζίεφ εμφανίστηκε στη Δύση ως φορέας μιας ανώτερης γνώσης - περιγράφει περιστατικά από τη ζωή του Γκουρτζίεφ καθώς και πολλές και σημαντικές όψεις της διδασκαλίας του.

 

Ρενέ Ζυμπέρ
-
Ποιός είσαι Κύριε Γκουρτζίεφ; (μτφ. Κέντρο Γκουρτζίεφ)- Εκδόσεις Αρχέτυπο

Ο Ρενέ Ζυμπέρ (1902-1979), από τους πιο σημαντικούς Γάλλους σκηνοθέτες και φωτογράφους, συνάντησε τον Γκουρτζίεφ το 1943 στο Παρίσι και έγινε ένας από τους πιο αφοσιωμένους μαθητές του.Στο βιβλίο αυτό καταθέτει με τρόπο σχεδόν μυθιστορηματικό την προσωπική του εμπειρία από τη σχέση του με τον Γκουρτζίεφ

 

 

Τσέσλαβ Τσέκοβιτς
-
Γκουρτζίεφ: Ένας Δάσκαλος της Ζωής (μτφ. Κέντρο Γκουρτζίεφ)- Εκδόσεις Αρχέτυπο

Ο Τσέσλαβ Τσέκοβιτς (1900-1958) γνώρισε τον Γκουρτζίεφ το 1920 και υπήρξε ένας από τους πιο στενούς του μαθητές. Από τότε, και για περίπου τριάντα χρόνια, κατέγραφε απλά επεισόδια, μικρές ιστορίες από τη ζωή του με τον Γκουρτζίεφ.
Τα κείμενα αυτά, ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις πρόσφατα, συνθέτουν το πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο, και αποκαλύπτουν κάτι από τον τρόπο με τον οποίο ο Γκουρτζίεφ χρησιμοποιούσε τις περιστάσεις της καθημερινής ζωής, για να μεταδώσει στους ανθρώπους γύρω του την ουσία μιας αληθινής διδασκαλίας.

 

Αρχική | Το Κέντρο | Για τον Γκουρτζίεφ | Βιβλιογραφία | Κείμενα | Σύνδεσμοι |Νέα-Εκδηλώσεις | Επικοινωνία
ΚΕΝΤΡΟ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ
Βιβλιογραφία